Een buitengewoon andere aanpak!

Iedereen heeft het wel eens zwaar met alle verantwoordelijkheden van nu, maar de meeste mensen komen er wel uit zonder dat iemand ze speciaal hoeft te helpen. Wat als dat nu niet zo is? Als je een beperking hebt, of psychische problemen, kunnen dingen soms uitzichtloos lijken. Het kan hier om van alles gaan zoals op tijd je rekeningen betalen, of de juiste boodschappen doen voor het avondeten, je huis netjes houden of de doktersafspraak niet vergeten. Als het een keertje niet lukt, is dat niet zo erg. Maar wat gebeurt er als het allemaal teveel voor je wordt?

Vaak heb je maar een klein beetje ondersteuning nodig en dan kan je al heel veel zelf. Daar kan BuitenGewoon bij helpen! Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om het meeste uit zijn of haar leven te halen. Wij noemen dat kwaliteit van bestaan. Het leven hoort leuk en vooral zorgeloos te zijn. Bovenal moet er ruimte in iedereens leven zijn om te genieten en om in contact te komen met leuke mensen. Je vraagt je misschien af hoe BuitenGewoon dat doet? Wij gaan er vanuit dat als je bij ons komt, je al genoeg hebt om je druk over te maken. Wij gaan samen met jou kijken hoe we in jouw leven orde op zaken kunnen stellen.

Dagbesteding

Samen prettig en zinvol bezig zijn, dat is voor iedereen belangrijk. We vinden het belangrijk dat een sociale werkplek niet een plek is waar je heen móét gaan, maar een plek is waar je heen wíl gaan.

Sommige mensen zullen kiezen voor een beschermde warme plek, waar je helemaal jezelf mag zijn, of juist een plek waar je veel nieuwe mensen leert kennen en je uitgedaagd wordt. Wil je graag in een winkel werken, wil je met dieren werken of liever creatief bezig zijn. Wij kunnen je helpen elke dag weer leuke activiteiten te ondernemen.

Ambulante zorg

Soms is het fijn dat je even alle regie uit handen kan geven. Wanneer alle rekeningen zijn betaald en de boodschappen samen met jou zijn gedaan, kijken we samen met jou waar je de leiding weer kan overnemen. Soms is het al voldoende als er éénmaal per week iemand bij je langskomt en je samen even een weekplanning maakt. In andere gevallen is er meer ondersteuning nodig. We zijn ervan overtuigd dat we er samen uitkomen.

Daarnaast vinden we ook dat er ruimte moet zijn om samen leuke dingen te ondernemen, samen naar de bioscoop of een dagje naar een dierenpark hoort er ook bij.

BuitenGewoon anders


Drie jonge mensen zijn BuitenGewoon gestart. Allen vanuit een andere discipline brengen we net even een andere kijk op wat het inhoud om ondersteuning te bieden in iemands leven. Met gezamenlijk meer dan 20 jaar ervaring in de zorg, een achtergrond in communicatie en sportmanagement hebben we onze visie ontwikkeld.

... een buitengewoon andere aanpak!