Missie

Wij vinden dat iedereen recht heeft op een fijn en zorgeloos leven, hierin willen wij iets betekenen. Voor mensen met een beperking of psychische problemen kan het leven flink ingewikkeld zijn, wij willen je hierbij helpen. Dit doen wij door ambulante zorg te bieden en dagbestedingsplekken te creëren.

Visie 

Iedereen heeft recht op een fijn en zorgeloos leven, wanneer je een beperking hebt dan kan het lastig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Als je bij BuitenGewoon komt met een hulpvraag is er iets in jouw leven waar je hulp bij nodig hebt. Wij zorgen er in eerste instantie voor dat alles wat in je leven opgelost kan worden, opgelost wordt! Als je het alleen had gekund, dan had je dat vast al gedaan.  Wanneer we samen jouw financiën in orde hebben, je huishouden loopt en er een gewenste invulling van de dag is, dan gaan we samen kijken waar je zelf weer de touwtjes in handen gaat nemen.

Kernwaarden

Pragmatisch: als kleinschalige stichting beschikken wij over veel vrijheid. Wij kunnen snel handelen zonder langdurige vergaderingen. Wanneer wij signaleren dat er iets geregeld moet worden dan doen wij dat. Woonruimte realiseren, schuldsanering inzetten, passende werkplekken bieden of trajecten inzetten bij specialisten.

Ongedwongen: onze waarden hoeven niet die van jou te zijn. Wij zijn allemaal anders, of het nu gaat om geloof, eten of kleden. Het kan zijn dat BuitenGewoon denkt dat iets gezonder voor jou is of dat iets je veel plezier op kan leveren maar wij leggen niets op. We laten zien hoe het ook anders kan, jij beslist zelf of dit bij jou past.

Gezond: klinkt vanzelfsprekend, is helaas niet altijd zo. De gemiddelde Nederlander wordt steeds zwaarder, de incidentie van suikerziekte stijgt. Wij integreren gezonde voeding en bewegen in onze dagbesteding (Lunchen met zelf gemaakte soep en gezond bewegen op een leuke manier aanbieden als activiteit).

Participeren: de kern van een verschuiving van visie binnen de zorg. BuitenGewoon staat vierkant achter participatie. Wij zijn van mening dat mensen vanzelf meedoen als je het aantrekkelijk voor hen maakt. Bijvoorbeeld door mensen de kans te bieden iets te ondernemen wat ze leuk vinden en regie in ervaren.